veckans sminktips !

denna veckan tänkte jag inte göra någon sminkning ,
utan bara ge er lite småtips som är bra att veta :)



tänkte gå in lite på hur man kan applicera highlighter och skuggor för att framhäva olika delar i ansiktet eller kanske förminska en näsa ?  det finns även olika färger även här och till en ljus hy är det bra med en blek persikofärgad eller elfenbensfärgad highlighter :) är du mörkhyad eller solbrun så funkar en guldig highlighter perfekt !

(highlightern appliceras efter basen)

jag tänkte nu börja med att berätta vart på kindbenen man ska applicera highlightern för olika ansiktsformer :)

ovalt ansikte: till ett ovalt ansikte så behövs det nästan ingen highlighter , det räcker med rouge :)
runt ansikte: har du ett runt och lite knubbigt ansikte och vill göra det smalare så kan man först lägga en mörkare skugga längs käkbenet, sug sedan in kinderna och lägg en svag skugga där kinderna åker in, detta gör ansiktet smalare. Du kan även lägga en highlighter på kindäpplet och i T-zonen.
hjärtformat ansikte: har du ett hjärtformat ansikte så passar det bra att lägga en highlighter på kindbenen och en skugga under kindbenen och uppåt mot örat.
fyrkantigt ansikte: har du ett fyrkantigt ansikte så kan du lägga en skugga ifrån käkbenet till kinden och sedan på tinningarna också för att få ansiktet att se mjukare ut.

hur du förminskar en näsa: har du en bred näsa och vill förminska den kan du applicera en highlighter på nästippen och även på sidorna av näsan. Detta ger en effekt så att den ser smalare ut .

plutiga läppar: för att få plutigare läppar kan du lägga en highlighter i amorbågen.
(Ger ett mycket bra resultat)

-

detta var lite tips iaf , måste kila! får fortsätta någon annan dag :P
är hungrig så jag ska laga potatis och purjolöks soppa nu ;)

bye!

Kommentarer
Postat av: Anonym

mycket bra tips !

hoppas på fler, man lär sig något nytt varje gång :)

2008-12-02 @ 20:23:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0