invigningen

dagen igår började runt halv elva då Kia kom och började prata om hur hon blev makeupartist. Hon började berätta från när hon gick i tvåan och hela hennes liv nästan och det var mcyket intressant. Hon berättade även att hon hade vunnit svenska mästerskapen i makeup två gånger och europamästerskapet en gång. Efter det åt vi lunch och sedan skulle hon sminka en tjej och då var även hela frisörtvåan med och tittade på. Sminkningen var lite mer extrem och till en modevisning till exempel och var skitsnygg!

sedan hade ju Lina lurat upp en killkompis som fick sitta och bli sminkad inför 40 tjejer.. Och vilket resultat det gjorde med lite foundation. Jag tycker faktiskt killar ska sminka sig. Okej, många tycker det är bögigt och så, men de ska j inte sminka sig runt ögonen. Bara täcka ojämnheterna i ansiktet och sminka så att det inte syns. De blir så mycket snyggare faktiskt ;) hehe. Och varför ska bara tjejer sminka sig och göra sig snygga hela tiden? Jag kan faktiskt tänka mej att killar skulle tycka det vara lite skönt att få sminka sig, för tänk den dagen de har en jättestor finne på näsan och inte kan göra något för att få bort den.. Men de flesta killar vågar nog inte eftersom de kan bli kallade saker kanske? men skit i vad alla andra tycker ! det är väl klart att alla vill se snygga och fräscha ut ;)

efter att Kia hade sminkat så började vi göra i ordning i studion och göra iordning oss själva. Runt fyra kom alla folk och blev bjudna på mingelmat och cider. Efter det höll Siw, Rektorn och folk från branschen tal och efter det drog de ihop blixtlåset! De klippte alltså inget band som man brukar göra på invigningar utan drog ihop ett stort blixtlås som visade att vi knöt samman skolan och branschen. Jättesmart tycker jag! Efter det var det bara att skynda sig upp till studion och ställa ut oss på våra olika stationer. VI sminkade, fixade hår, noppade ögonbryn, hade en fotohörna, gjorde ansiktsbehandlingar, fixade naglarna och bjöd på frukt och lite godis. Jag noppade ögonbrynen och peelade mamma och noppade även Eva Bennis(mattelärarens) ögonbryn. Sedan gick jag runt och tittade på lite olika saker och när allt folk började gå så skulle jag och malin vara med på programråd.
 
På rådet så var Jenny och Siw med, sedan var det även med en hudterapeut, massör, fotograf, designer, stylist, makeupartist och två maskörer. På rådet eller mötet kan man säga så pratade vi om hur vi kunde utveckla utbildningen och de pratade på att de kanske skulle styra den mot yrket makeupartist så att vi får göra en examination när vi slutar så att vi får ett papper på att vi är makeupartister. För vi gör ju ändå samma saker som man gör på andra makeupartistutbildningar så då skulle det ju va onödigt att läsa en gång till för att få det på papper. Men inget är bestämt än men det skule vara kul om det blev så!



ida fixar ;)



och desireé är snygg som vanligt!



snyggingar!



jimmy schönning (äntligen hemma), Kia Wennberg (makeupartist) och jag



min frisyr



mingelmaten (jordgubbarna var godast!)



Tal



Och till slut drog de ihop blixtlåset

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0