UF

Glömde ju berätta att vi börjat prata lite om vad vi ska göra för projektarbete sen i trean och jag är helt bestämd över att jag ska starta ett UF-företag. Jag och Malin var inne på samma linje så därför ska vi satsa på något som båda brinner för! Tänker inte avslöja för er vad det är för något än utan det får ni se när vi kommer igång. Men jag kan ge er lite ledtrådar iaf : det handlar om makeup och foto!

Är så taggad för det så att jag bara vill starta upp det precis nu!!

makeupdays..

Hej! Nu har det varit mycket makeup som har kretsat i min skalle de senaste dagarna och det har jag tyckt varit hur kul som helst. Igår jobbade jag några timmar på makeupstore och efter det var jag på skolan och så hade våran klass anordnat en makeupkväll där vi denna första gången hade bjudit in bekanta för att få råd i hur de ska sminka sig och så. Det var jätteuppskattat faktiskt och det kommer helt klart göras om!

Idag jobbade jag på makeupstore efter skolan igen och eftersom det var VIP-kväll i stan så var alla butiker öppna till nio och fullproppade med erbjudanden! Vi hade till exempel 20% för alla medlemmar. Var full rulle i butiken hela tiden så jag har haft mycket att göra och det är alltid kul. Älskar när man hjälper en kund som blir riktigt nöjd!

Passade även på att köpa mig lite nytt smink. Köpte mig en knallrosa läppenna som är hur snygg som helst! Har bara fastnat mer och mer för stark färg på läpparna. Sen köpte jag mig ett nytt nagellack i en turkos nyans som hette Marcus så det ska jag måla på innan jag går och lägger mig.

Tänkte bara visa hur mamma blev efter makeupkvällen igår och hur jag sett ut idag också!







Sov gott, puss&kram! ♥

jag ska köpa vingar för pengarna..

Igår jobbade jag på makeupstore och idag jobbade jag på Makalös. Imorgon och i övermorgon så ska jag också jobba på makeupstore så ni kan nog bara gissa vad mycket jag har att göra just nu. Jobbet igår var riktigt kul faktiskt, börjar komma in i de gamla rutinerna igen nu sen praktiken jag hade i höstas. Var även med och lärde mig att stänga och det var också en hel del att komma ihåg! Har min första stängning helt själv nästa vecka så då får vi se hur det går. Förhoppningsvis bra eftersom Karin har skrivit en lapp om vad jag ska göra och i vilken ordning..

Imorgon är det skola och jag har lite panik eftersom vi har nationellt prov i engelska direkt på morgonen. Engelska är inte direkt min starka sida.. Speciellt inte när man ska skriva en uppsats på engelska! Enda sättet jag tror jag lär mig engelska på är nog om jag flyttar iväg till ett engelskttalande land och bor där ett tag och det har jag faktiskt planer på att göra efter gymnasiet.

Efter skolan imorgon så ska jag jobba två timmar och sen tillbaka till skolan igen för att ha en makeupkväll. Vi har alltså bjudit in en varsin kund som vi ska hålla en makeupkurs för och samtidigt tjänar vi in lite pengar till klassen. Vi har planer på att ha en makeupkväll minst en gång i månaden tror jag när vi har fått kläm på det! Så om det är någon/några som är intresserade så är det bara att säga till!

Nej nu ska jag gå och lägga mig och kanske läsa några sidor av naturkunskapen som vi har prov i på måndag..

Puss&kram

pizza och mys

Nu har jag precis tryckt i mig en efterlängtad pizza och jag kan lova att den satt riktigt fint nu efter matchen! Vi spelade riktigt bra förut och vann tillslut med 2-0! Riktigt bra de!

Det roliga var att jag skulle egentligen inte vara med på matchen idag. Men kunde ju ändra jobbet så jag jobbade igår istället för idag och då ringde jag till min tränare i fredags och hörde om han behövde fler folk till matchen och han sa att jag kunde komma ner. Men när jag väl är nere inser jag att vi är liiite för många. 18 pers var vi så vi hade 7 stycken på bänken! Kände mig lite dum då eftersom jag hade kunnat stått över men det var roligt att spela i alla fall!

Ska mysa ner mig under täcket nu (ensam..) och sätta på tv:n och se om det finns något att se på. Sen ska jag sova tidigt idag. Ska ju gå upp i tid imorgon och gå ut och springa innan skolan eftersom jag börjar 12.20!




Längtar till sommaren!


match!

Ska snart kila iväg mot strandvallen för samling. Helgens andra match väntar och denna gången spelar vi mot skoghall. Är faktiskt riktigt sugen på match nu eftersom det gick upp för mig att jag inte kommer kunna träna något den kommande veckan. Jag jobbar faktiskt måndag, tisdag, onsdag och torsdag denna vecka! Plus att jag går i skolan samtidigt. Visst är det kul med jobb men ibland kan det vara skönt med lite fritid också! Som tur är så är tre av dagarna jobb på makeupstore, då känns det i alla fall kul att gå dit! :)

Nästa helg tror jag vi har spelledigt också eftersom det är valborg och första maj och allt det där. Och veckan efter det har vi redan seriepremiär! Allt går så fort nu så det är nästan lite svårt att hänga med ibland..


 

NEWBODY

Håller på och storstäda i min garderob nu och rensar bland gamla kläder. Det är konstigt vad man samlar på sig egentligen.. Tänker ofta att det kan kanske vara bra att ha kvar. Märkte även att Newbody har tjänat bra på vår familj under några år! För detta är bara en liten del av deras underkläder som finns i detta huset..






Otroligt osexiga men samtidigt otroligt sköna! Perfekta att träna i i alla fall..

kaos i rondellen!

Matchen igår slutade 1-2, alltså med förlust tyvärr. Men vi spelade verkligen jättebra och det är verkligen en väl godkänd match eftersom vi mötte ett divison 3 lag och vårt lag spelar i division 4. Dock tycker jag att vi hade spelet och matchen för det mesta. Vi hade målchanser på målchanser men missade nog lite för mycket som vanligt. Men det viktiga var ju att vi hade roligt och det kan jag lova att vi hade!

Idag har jag jobbat hela dagen fram till sex. Och efter det kom mamma med bilen och så övningskörde jag hela vägen hem. Gick mycket bra förutom att jag fick i fel växel i rondellen så höll på att skapa ett mindre trafikkaos. Som tur var så höll jag mig kolugn och ordnade upp det!

Resten av kvällen blir lika lugn som igår. Har ju match imorgon så blir inga större äventyr direkt.. Det är i sånna här lägen man skulle vilja ha någon att mysa med till en bra film! (och en stor påse godis såklart:D)



puss på er älsklingar!


gameday

Äntligen är det fredag och helgen är här. Dock har jag inget speciellt inplanerat men det kanske är bra för mig att vila upp mig för en gångs skull. Mitt liv snurrar på i bra tempo i stort sett varje dag och det är inte många dagar jag har för bara mig själv. Så när jag väl får en ledig dag så blir jag lite rastlös. Men som tur är finns det alltid saker att göra! Och även om det känns dötrist att bara sitta hemma så kan det vara ganska skönt på samma gång.

Idag ska jag faktiskt spela match mot Kila/Sifhälla som gick upp en division förra året. Ska bli riktigt kul att spela! Hoppas bara på att mina ben inte är lika döda som de var förra matchen för idag blir det mycket löpning i 90 minuter känner jag på mig.

Ska faktiskt ta och ladda upp med lite mat i magen nu och sen fortsätta dunka musik för att bli ännu med laddad! Önska mig och laget lycka till :D


catwalk i studion!

Heeeeejheeej bloggen!

Nu äntligen är jag hemma igen. Inte varit hemma sen i tisdags faktiskt och dessa dagar jag har varit borta har varit fullspäckade med jobb. I tisdags jobbade jag ju på mitt älskade *host* telefonförsäljarjobb. Men hur otaggad jag är för att jobba där så säljer jag otroligt bra! Har fått trippel provision de senaste gångerna jag jobbat och det är fina pengar i lön det.

Igår jobbade jag min första dag på makeupstore. Dagen var mest lite utbildning om hur man håller kurser och vad som är extra viktigt att tänka på. Jag höll även min första kurs efter utbildningen! Gick faktiskt väldigt bra. Var ganska nervös så helt perfekt var väl inte kursen eftersom det är så mycket man ska tänka på att berätta hela tiden. Man känner sig faktiskt lite dum ibland när man står och berättar varenda liten detalj man gör när man sminkar..

Efter jobbet igår åkte jag hem till Julia och sen kom resten av brudarna och så drog vi upp i skogen för att spela in lite scener för skräckfilmen vi gör i svenskan. Blev riktigt bra faktiskt! Nästan så jag var rädd på riktigt..

Idag har vi haft en heldag i studion och på schemat idag stod catwalksminkning! Jättekul var det! Man får göra hur man vill och leka med vilka färger man vill och verkligen överdriva! Alla sminkningar blev jättecoola och jag längtar faktiskt lite tills vi ska hålla en egen sminkshow! Här kommer lite bilder från dagen.



Sminkning gjord av Lina!



sminkning gjord av Desirée!



Sminkning gjord av Hallberg!

  (klicka på bilderna för att få fullstorlek)



Sminkning gjord av mig!

PENE PERSSON

Det här kan nog vara helgens fulaste och roligaste bild på mig, hahaha gummi-face!


Bildregn!





























































Som det kanske ser ut på bilderna så verkar det som att vi bara har festat! Visst gjorde vi det, men vi gjorde även mycket nyttigt också. Jobbet gick ju före och vi gjorde ett kanon intryck!

kryssningen med klassen

Fredagsmorgonen började tidigt. Klockan fem gick vi upp närmare bestämt och började förbereda oss för bussresan. Jag och Desirée knallade bort till donken och laddade upp med två varsina cheeseburgare och 06.20 var vi på skolan och packade våra väskor in i bussen. Resan med bussen tog ca 7-8 timmar och visst låter det jobbigt. Men det ska jag säga er att det va det inte. Vi hade så kul så att vi knappt ville gå ur bussen när vi väl var framme.

Väl inne i färjan så började vi göra oss i ordning och göra oss hemmastadda i våra hytter. Efter det var det dags för underbart god mat med allt möjligt att välja mellan. Sen började vi jobba. Jobbade då hela kvällen och det var full rulle hela tiden! Allt från manliga polacker som ville ha nagellack till supersöta tjejer som blev hur glada som helst efter stylingen. Det var otroligt bra träning och vi fick väldigt bra respons, så de på färjan ville absolut ha dit oss igen!

När vi väl plockat ihop på kvällen så gick vi upp till våra hytter och började förfesta för att senare dra vidare till nattklubben för att dansa skiten ur oss! Man kan väl säga att partystämningen och galenheterna ökade en aning när vi steg in på dansgolvet. Men inte bara där, utan även ute på däck drog vi igång folket! "Swedish girls are crazy"

Dagen efter skulle vi jobba igen och det var lika populärt denna gången. Det som var synd var att det nästan stormade på havet så stilla var det svårt att stå. Lite sjösjuka blev vi också så vi fick gå i omgångar till hytterna för att vila oss lite. Jag fick även någon konstig allergisk reaktion i mitt öga så det bara rann och rann. Men efter ett besök i sjukhytten så blev det lite bättre.

Helgen har varit en riktig upplevelse och det kan faktiskt vara något av det roligaste jag någonsin varit med om! Svårt att berätta allt så här i efterhand men det har varit en toppenhelg! Hoppas verkligen vi kommer få åka iväg på fler resor! 

I nästa inlägg kommer ett bildregn, så se upp!

torsdagens lyckorus!

Hej igen! Nu är jag äntligen tillbaka efter en riktigt fartfylld helg! Har så mycket att berätta så att jag kommer ta det i flera inlägg. Börjar med att berätta lite om torsdagen och visar lite bilder från skolan och så. Vi fortsatte ju med att sminka efter olika årtal och denna gången bytte vi så att Lina sminkade en 80-tals makeup på mig som blev jättecool! Visar resten i bilder..



20-tal



30-tal  (Greta Garbo!)



40-tal



50-tal



80-tal

Det är verkligen kul när vi får leka så mycket med sminket. För när vi väl får överdriva och leka ut då tar vi tillfället i akt.

En riktigt rolig sak som jag fick reda på efter lektionen i torsdags är att jag ska få extrajobba på makeupstore! Gick som på små moln efter att jag hade fått reda på det och jag är fortfarande jätteglad. Ett steg på väg mot min dröm kan man kanske säga! En riktigt bra start i alla fall!

Ska jobba första gången nu på onsdag och ska få lite utbildning och så. Ska ju nämligen börja hålla egna kurser för kunder som kommer in så ska få lite inblick i hur jag ska göra och så och eventuellt även hålla en kurs på onsdag för att se hur det är och så. Jag är i alla fall hur nöjd som helst men samtidigt väldigt nervös! Ska verkligen ta vara på denna chansen och göra det bästa av det, det är en sak som är säker!

packning är inte riktigt min grej..

Håller på och packa väskan för kryssningen men även om vi bara ska vara borta en natt så är det jättesvårt att packa! Väskan är redan full och jag vet med mig att jag kommer vilja trycka ner lite till. Så jag kommer väl troligtvis packa lika mycket som om jag skulle vara borta en vecka.. När jag åker iväg en längre tid ser det faktiskt ut som om jag ska flytta hemifrån ibland. Jag är en sån person som stoppar ner tre olika tröjor för att ha lite att välja mellan och trycker ner fem par extra strumpor ifall något skulle hända, hur töntigt är inte det egentligen? Hahaha..

En smart sak har jag lyckats med idag i alla fall. Och det är att märka mina penslar. Känner på mig att det kommer vara väldigt lätt att något försvinner där på färjan och om alla har lika penslar är det ju ett litet problem. Så därför målade jag ändarna på mina penslar med ett nagellack! Så nu kan ingen ta mina saker.




Nu ska jag sova! Puss&kram

the sun is back

Hej igen! Vädret håller fortfarande i sig som lovat och självklart så ligger jag ute i min brassestol på balkongen och steker! Är så varmt där att jag ligger i underkläder! Dagen idag har gått väldigt fort faktiskt. Började med att filma lite till vår skräckfilm som vi ska göra på svenskan och våran makeover på Desse var perfekt! Som hämtat ur en skräckfilm höhö! Efter lunch var vi en timme på rådrummet bara och sen slutade vi.

Har väl varit hemma lite mer än en timme nu och funderar på att börja packa lite smått. På fredag morgon åker ju hela Hvstil2 ner till Karlskrona för att åka på beauty cruise över till Polen! Ska bli så himla kul att umgås hela klassen och samtidigt jobba också. Vi har fått veta av Anna att vi ska får en överaskning där nere också och det låter ju inte heller helt fel! Hoppas på fint väder hela helgen också så att man kanske kan ligga ute på däck om må gött.



tänk vad lite smink kan göra..



dags att mina allt för bleka ben får sig lite färg nu!

utslag i ansiktet

Hej! åkte ju iväg och tittade på fotbollen igår och matchen slutade med förlust men exakta resultatet kommer jag faktiskt inte ihåg. Blev ju ett missförstånd med vår målvakt så vi fick ha en utespelare i målet den första kvarten. Efter matchen stannade jag kvar i stan och så blev det lite mys och filmtittande. Fick se avatar för första gången! Och den va verkligen så bra som alla säger!

Har varit riktigt fint väder idag med så tog mig en liten promenad imorse och sen gick jag till Julia och satte mig med henne på balkongen innan skolan började.

Kan ju även berätta att jag ser ut som helvete i ansiktet just nu! Provade "svart på en kvart" av Emma i branäs. Det är en burk med någon sorts kräm som man ska ha i ansiktet när man åker skidor för att bli brun. Men istället för att bli brun så fick jag utslag efter några minuter och även om jag tvättade bort det direkt så är det kvar nu och har blivit värre! Det kliar ju också så jag känner att jag snart blir galen.

Får hoppas att det blir bättre under natten för så här tänker jag inte visa mig!

Har redigerat bilderna lite för att utslagen ska synas mer, har så dålig kamera. Men jag ser verkligen hemsk ut!





Värst är det under ögat och upp på näsan.. inte kul!

sol på balkongen!

Hej! Nu äntligen är jag hemma! Jag överlevde helgen och umgicks mer med familjen än jag hade väntat! Sitter ute på min balkong nu och steker i solen samtidigt som jag spelar hög musik! Underbart är det! Ska dra mig iväg och kolla när mitt lag spelar match snart. Ska ju dock inte vara med eftersom jag inte tränat på hela veckan och så trodde jag faktiskt att jag inte skulle hinna hem från branäs. Men känner på mig att jag kanske får förfrågan om att vara med och spela ändå.. Det värsta är att jag inte är jättetaggad för match. Men det märks vad det blir, grymt väder i alla fall!

Pusssss



polisbil till toppen

Nu har man precis vaknat och vädret är lika perfekt som igår, några småmoln som är ivägen bara. Gårdagen bestod av skidåkning i det fina vädret, after ski och senare på kvällen förfest på orren och vidare till Brants. Va väl inte så jätte mycket drag igår direkt men vi drog igång det där tillslut! Det roligaste var nog när jag och Jocke skulle åka upp till toppen igen. Då stod vi och väntade på partybussen som brukar gå, men då sa en vakt att den inte gick igår eftersom det inte var någon som åkte med den ner. Men vi hade tur, för en polisbil var där och kollade läget så vi åkte med dom upp! Haha, polisbil från krogen brukar aldrig vara bra men denna gången var det fan bra!

Ska gå ut och sätta mig i solen nu tills familjen kommer tillbaka till stugan. Sen får jag se om det blir någon skidåkning eller inte. Inte sugen direkt. Så jag sitter nog i solen och bättrar på brännan hela dagen istället!

Puss&kram


framme i branäs - lohyllan

Sitter uppe i branäs nu och planerna för kvällen var egentligen att jag skulle styra mig kos till Linas stuga för lite festande! Men efter gårdagens bravader var jag tyvärr alldeles för sliten. Ångrade mig faktiskt på vägen till henne och vände och gick hem istället. Denna kvällen måste jag faktiskt erkänna att mys med familjen i vår egna stuga här på Lohyllan lockade mer! Yatsy blev kvällens nöje istället..

Jag känner att jag behöver denna nattens sömn också för att kunna överleva! Laddar för en dag i skidbacken imorgon och hoppas verkligen på en stor sol. Här ska en bränna fixas! Måste ju se fräsch ut om man ska göra branäs krog osäkert imorgon(eller kanske Linas stuga)! Haha

Hoppas ni har det bra och tar vara på den sista helgen av påsklovet!


100406

Hejhej! Nu är jag äntligen hemma igen. Igår bestod ju dagen av jobb och senare på kvällen var det fotbollsträning. Efter träningen åkte jag iväg till stan och spenderade natten där och även dagen idag fram tills jag började jobba igen. Men nu är jag hemma och är väldigt pigg för en gångs skull! Jag brukar alltid vara dyngtrött efter att jag har jobbat men idag har jag faktiskt energi över. Kanske kan bero på att jag sov så länge imorse också, haha.

Imorgon är det sista dagen för mig hemma i Slottsbron. För på torsdag åker jag med familjen upp till branäs och stannar där över helgen. Håller tummarna för att det blir fint väder! Det bästa är ju att Lina är där uppe med sina kompisar, annars kommer jag nog inte överleva en hel helg med familjen! Vi har en viss tendens att gå varandra på nerverna ibland..

Nu är det stora frågan vad jag ska hitta på. Är inte trött och jag tippar på att det inte finns något bra på tvn heller.. Framför datorn orkar jag heller inte sitta så det slutar väl med att jag hamnar i sängen kanske ?

Puss&kram


mys-helg

Hejhej! Har varit en riktigt mysig påskhelg måste jag säga. Har varit ute i Mässvik hela dagen Och eftersom vädret var så fint så blev det en liten promenad och även lite färg i ansiktet! Har varit en riktigt slappardag också med mycket mys och det gillas! Kom hem för några timmar sen och då var det bara att hoppa rätt in i duschen och göra sig fräsch igen. Ska alldeles strax åka iväg till Grums nu och titta på film med flickvännerna.. Blir troligtvis inte så sent heller eftersom jag ska upp och jobba imorgon också.

Hoppas ni haft en bra helg! Puss&kram

godis för dig och din kropp

Har fått två nya favoriter som jag inte klarar mig utan! Det första är läppglanset från hawaiian tropic som smakar underbart! Och tyvärr är det nästan slut efter att alla skulle låna det i torsdags! Det roliga är att det var killar som älskade det med, så tummen upp för ett kyssvänligt läppglans som smakar gott och inte kladdar som de flesta killar klagar på! Den andra favoriten är då ett body butter som luktar jorsgubb! Från the body shop.. Mums!

Känner mig som en liten godisbit tack vare mina favoriter! ;)





Tummen upp för solskyddsfaktor 25! Perfekt för soliga dagar till sommaren..

Glad påsk!

Idag är det självaste påskafton och vi i vår familj firar väl dock inte påsken så dagen idag är som en vanlig lördag för mig. Påskmiddag känns lite överskattat för mig, mamma och Erik eftersom vi ändå inte äter påskmat! Istället ska jag och Erik lyxa till det med ris, kyckling och currysås, haha.

Igår var det en riktig slappdag. Man orkar inte direkt göra så mycket dagen efter man har varit ute. Men jag fick ändå mycket gjort. Färgade ju faktiskt håret igår. Eller ja, Issa rättare sagt. Gjorde håret brunt med ljusare slingor och jag är verkligen jättenöjd! Trodde inte det gick att få så bra resultat med tanke på att jag var röd i håret innan. Kvällen igår bestod av mys med mina brudar och lite firande av Josefine och Anna som fick sig lite presenter som vi fixat ihop. Blir ännu mer firande på onsdag och det ser jag verkligen fram emot!



Var väldigt snygg med all folie i skallen!



Och så här blev resultatet. Tack Issa, blev supernöjd! :D

Hahahahha det är hårt att vara myndig!

Tror någon var en aning sliten idag efter gårdagens festande på ankan!










nu har vi loooov!

Hej ! Idag har vi haft yrkesämnen hela dagen och på förmiddagen sminkade jag lina som Marilyn Monroe (igen) eftersom vi gick igenom alla olika årtal och då blev vi tilldelade 50-talet. Efter lunchen hade vi ju prov i balsminkning och Issa som satt modell för mig blev riktigt söt i en rosa sminkning. Vi fick tyvärr inte reda på bedömningen idag så vi får vänta två veckor innan vi får reda på det. Fick däremot reda på nk-provet och tro det eller ej men jag fick MVG! Skitnöjd! Slutade en timme tidigare idag också eftersom vi kunde börja matten tidigare. Så nu äntligen har vi lov igen!

Lite bilder från dagen:



Lina i en 50-talssminkning



Bergh i en 80-talssminkning av Hallberg och Malin A



Desse i en 60-talssminkning av Malin B



Tina i en 20-talssminkning av Sandra


Just nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Blir potatisgratäng och fläskfilé, mums! Sen ikväll ska jag iväg till grums och umgås med brudarna och lite fler folk och dricka lite.. Får se hur kvällen slutar men är alla på lika bra humör som mig så kommer det bli galet!

Puss&kram

RSS 2.0