KSH hela dagen

Hej! Idag har vi jobbat med KSH hela dagen. Jag började dock med att lyssna på en överlevare från andravärldskriget och det var riktigt intressant! I alla fall första timmen men när han började prata i över två timmar tappade jag tyvärr intresset och somnade i de obekväma stolarna i aulan! Kändes faktiskt väldigt dumt att jag gjorde det eftersom förintelsen är viktig, men jag kan ju skylla på att jag inte riktigt är gjord för att sitta ner i två och en halv timme..

Resten av dagen fortsatte vi att jobba i alla fall och vi är snart klara! Vi testade ju presentationen och märkte ju att den säkert behövs kortas ner! Och jag som va orolig för att vi inte skulle få ihop till typ 30 min.. Det kommer bli roligt på redovisningen i alla fall, det är en sak som är säker!

Här får ni se smakprov på våran egensydda hatt också!




i skolan

Hej! Sitter i skolan just nu och jobbar med kultur och stilhistorian. Det går faktiskt bra! Vi blev klar med filmen förut och den blev bättre än vad jag trott! Vi har ju tyvärr mycket kvar att göra men det går väldigt fort framåt som tur är! Imorgon är ju sista hela dagen vi har tillsammans och då gäller det att jobba på!

Slutar om en timme ungefär och då ska jag ta bussen till grums och gå av vid vårdcentralen för att hälsa på ungdomsmottagningen, det är ju dags för nya piller.. Sen bär det av hem igen och senare mot kvällen blir det fotbollsträning. Och om jag inte minns fel så ska vi ha knäskadeövningar hela träningen, men jag hoppas på lite kondition också..

Puss&kram

min pälsjacka!

Lovade ju bild på pälsjackan jag köpte och här har ni den! Ett riktigt fynd om jag får säga så.. Ska bara köpa mig ett snyggare skärp att ha i midjan på den eftersom den var lite "pösig", haha vilket ord! Stor i midjan alltså!




100124

Hej! Nu är jag äntligen hemma för första gången sen imorse. Mötte ju upp Viktoria på stan och gick runt i affärer och pratade lite innan vi skulle på mötet. Mötet gick faktiskt jättebra och vi bestämde mycket roligt med henne! Det kommer vara ett företag där jag och Viktoria ska sminka och styla kunderna som kommer och sedan ska de bli fotograferade av en riktig fotograf till ett riktigt bra pris! Det är en liten del av vad det hela kommer handla om och vi kommer dra igång detta nu under våren. Jag kommer såklart att berätta mer så fort det hela har ordnat upp sig men idén är superbra och rolig!

Gick på stan och fyndade en pälsjacka på HM (kommer bild) och köpte mig lite mat innan jag åkte tillbaka till grums för att titta på handboll. Tittade på både Grums A och B och båda lagen vann!

Imorgon är det måndag och då har jag sovmorgon igen! Älskar det! Skönt att kunna ta en buss klockan elva liksom ;) Ha det bäst! puss&kram

100123

Hej nu är jag äntligen hemma från jobbet, gick ju inte så jättebra idag eftersom jag är jätteförkyld så hörs det knappt vad jag säger och då är det inte så lätt att prata i telefon. Är skönt att jag är hemma nu ändå. Ska snart ta mig lite tacos och sen pysa hemifrån för jag får nämligen inte vara hemma ikväll för min kära lillebror har tvspelskväll med sina killkompisar, men jag är lite smartare än så och förstår att det kommer några brudar! Haha, min lilla lillebror, ojojoj...

Ska ju åka till Sara och mysa med mina brudar istället och vara fet med godis, för usch vad godissugen jag är nu! Blev ju inget godis igår ju, buhu :'(

Imorgon ska jag faktiskt in till stan för att kanske fixa ett nytt jobb med Viktoria. Vi vet inte riktigt vad det är än men vi har ett möte med henne imorgon klockan ett och då får vi reda på mer. Tills dess får ni vara nyfikna, jag berättar vad det handlar om mer imorgon när jag kommer hem!

Hoppas ni mår bra! Puss&kram ♥



Bjuder på en gammal bild när jag hade lugg! :o


100122

Hej alla läsare som förhoppningsvis fortsätter att kika in! Idag är det redan fredag och redan helg! Denna veckan har gått otroligt fort och det kanske beror på att jag har haft fullt upp hela veckan. Skolan tar nästan all min tid nu känns det och kultur och stilhistorian har stor del av det. Idag till exempel så fixade vi med filmen som säkerligen kommer bli väldigt konstig! Sedan gjorde vi klart hatten också som blev riktigt bra faktiskt! I alla fall för att ha gjort den på två dagar. Jag och Josefin åkte med fyrabussen hem så var hemma efter fem. Var ju ganska kul på bussen när jag somnade och eftersom jag är förkyld och snuvig så andades jag med öppen mun. Skulle inte ha somnat med öppen mun märkte jag eftersom jag vaknade liggandes på min jacka i en pöl saliv som jag hade dreglat! Hahahah.

Har precis städat klart mitt rum nu och väntar på lite tacos, men under tiden så tänkte jag försöka hjälpa våran grupp och redigera lite mer av filmen. Är väldigt kul det där med att redigera faktiskt, och väldigt enkelt i windows movie maker.

Kan ju även berätta att jag har färgat håret! Var ju sugen på något åt det mer röda hållet så köpte mig en väldigt röd toning och väntade för att se vad det blev för resultat. Och det blev rött! Höhö, konstigt! Nej men det blev mycket rödare än vad jag hade tänkt men jag blev ändå nöjd, kul med en förändring ibland bara.





Vad tycks? (bilderna visar inte riktigt den rätta färgen men)

100120

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt ha ha...

Nej det är verkligen inte roligt! Nu när man fick höra att det gick mot varmare tider och så börjar det snöa igen! Hoppades på att det sakta skulle försvinna så att det äntligen kan bli vår och sommar.

Har ju varit i skolan idag och vi har jobbat med kultur och stilhistorian hela dagen. Det var ju bara jag, Josse och Björn eftersom Emelie och Angelika är på praktik på onsdagar. Vi planerade i alla fall manuset inför filmen imorgon och efter lunchen testade jag att sminka Josefin, och hon blev jättesöt! Även fast hon såg ut som en man med ögonbrynen! Hahah. Innan vi åkte hem så drog jag och Björn iväg till ett klädförråd som vi troligtvis ska låna kläder av till redovisningen, visst låter det bra!

Ska ta och diska nu och sen skriva klart det sista faktat till kultur och stilhistorian, sen ikväll blir det fotbollsträning och efter det mys!




mysklädd redan nu ;)



180110

Helluu! Idag började ju skolan igen och jag kan ju säga att jag har varit väldigt trött! Som tur var hade jag sovmorgon imorse och kommer ha det varje måndag ända till sommarlovet! Hur skönt som helst! Skolan bestod av en naturlektion med råsköna Eva Bennis! Hon står som vanligt och tjöööötar hela lektionen och kläcker en och annan rolig kommentar som får klassen att vakna till liv igen.

Efter lektionen träffades våran grupp och diskuterade med om kultur och stilhistorian och ringde även runt till massa olika ställen och bokade möten med dem och fixade kläder och så. Verkar bli väldigt bra det här faktiskt! Slutade lite efter tre och åkte med fyrabussen hem och jag var så trött så att jag somnade innan våxnäs! Och det är inte dåligt, haha!

Håller på och pluggar inför ergonomiprovet just nu. Och jag känner att det är helt värdelöst! Varför ska man kunna veta hur man justerar en stol och hur högt ett bord ska vara? Visst för att slippa belastningsskador och så men det känns ändå ganska ovärt. Man skulle kunna utnyttja tiden på något roligare ju..

Jaja, det är väl bara att kämpa på som vanligt och hoppas på det bästa! ;)

Pusss&kram

branäsweekend

Hej igen! Jag kan ju meddela er att jag lever och mår bättre än någonsin! Är jätteglad nu på något konstigt vis och det kan kanske bero på att är i branäs och har varit här hela helgen och hälsat på syrran. Kom i fredags, efter en busstur på fyra timmar! :O Så när jag var här så fixade vi oss lite mat och så fick jag agera frisör och färga håret på alla i stugan. Sen var det bara att börja förfesta! Efter förfesten bar det av till Brants där vi spenderade både fredag och lördagen och det var så sjukt kul! Har träffat massor av nytt och trevligt folk här uppe och jag förstår verkligen att Emma trivs.

Just nu håller Emma på och städar och jag ligger i soffan och myser. Har ju inte direkt varit så mycket sömn under helgen så jag lär somna gott på bussen ikväll i alla fall. Ska bli skönt att komma hem, fast ändå inte. Har varit så himla kul att träffa Emma igen!

Jag lovar att jag ska försöka bättra mig här med bloggandet också. Jag vet själv vad tråkigt det är när man inte uppdaterar ;) Hoppas ni mår bra iaf!



Min älskade syster! ♥


MÅSTE SES!!!!



Lovar er, ni missar något om ni inte tittar! ;D

i'm back!

Hej! Har ni saknat mig? Jag har faktiskt saknat att blogga lite men inte haft någon direkt tid till att skriva så mycket. Idag började i alla fall kultur och stilhistorian som vi ska hålla på med i tre veckor nu. Har blivit indelade i grupper med inredning, mode/textil och frisör och gruppen verkar jättebra! Tror detta kan bli ett bra arbete även om det är väldigt mycket att göra.

För er som inte vet vad vi ska göra så är det så att varje grupp har fått ett varsitt årtal. Varje grupp ska sedan ta reda på fakta om hur frisyrerna, sminket, inredningen och kläderna var på den tiden samt veta viktiga händelser, författare, hur samhället var osv. Detta ska vi tillsammans göra en presentation på och efter dessa tre veckor är slut ska vi kunna stå i aulan och ha en presentation på 20 min/grupp och redovisa. Samtidigt ska man lära in alla andra årtal och sedan få ett prov på allt.. Visst låter det svårt!

Men ju mer man tänker på det ju bättre känns det, tror att vi gör det svårare än vad det är. Jag ser det i alla fall som en utmaning, som jag ska fixa!


Förövrigt idag har jag inte gjort så mycket. Ska plocka lite på mitt rum och kasta ut allt julpynt och sen klockan sju ska jag ta mig iväg på fotbollsträning. Det har ju nämligen börjat nu igen och det ska bli skönt att börja röra på sig igen! Och jag kan lova att jag kommer vara död imorgon..

den berömda dagen efter..

Nu är jag äntligen hemma hos mig för första gången idag. Har typ sovit bort hela dagen känns det som. Fick mig den efterlängtade dagen efter maten hos Jocke också, pizza alltså! Och nu har vi köpt chips, dipp och cola som vi ska feta oss med till en film. Blev en riktig slappardag, men inte så konstigt när det var full fart igårkväll!

Vi var ju hemma hos Anna några stycken och hade lite partaj! Var jättelyckat och roligt med allt från ölspel till proppar (hahaha). Får bli en till helg snart igen brudar?

Orkar inte skriva så mycket nu faktiskt så därför bjuder jag på några bilder som jag snodde från Emma istället ;)






dålig humor

Kvällens roligaste!!

"Hon ska byta propp!! Hon ska byta propp!!" (tampong)

några minuter senare går pappa Jan ner till proppskåpet för att kolla om det behövs bytas en propp!! Hahahaha


make-up - check!



Då var sminket på plats! Allt fixat nu så det är bara tacosen som väntar!

(visst ser jag stenhård ut? :D haha)

100108

Hej! Nu har jag kommit hem från skolan och som vanligt sätter jag mig vid datorn det första jag gör. Börjar bli en dålig vana det där, sitter nog framför denna skärmen mycket mer än vad jag borde egentligen..

Idag började dagen med idrott och hinderbrännboll och som vanligt så är vi så jäkla råseriösa så jag tror nästan alla slog sig lite efter de där plintarna! Haha, älskar våran idrott för att vi alltid har så roligt! Efter idrotten hade vi matte och efter det slutade vi. Så det var väl inte världens jobbigaste dag men jag måste bara säga det att vi har börjat med matte B nu och från att ha haft matte A i världens segaste tempo så går det nu jättefort! Och samtidigt är det jättesvårt! Okej, visst jag klarar av det men jag kommer få kämpa för att kunna få mer än ett G i matten och jag satsar ju på VG i alla fall.

Ska pallra mig 100 meter uppåt nu till pappa och få lite mat i magen, sen ska jag lägga mig och sova några timmar. Är så otroligt trött. Kändes som jag precis hade somnat innan mitt alarm ringde imorse och då blir man så förvirrad. Trodde det var något fel på mobilen först men det va det ju inte. Får försöka somna tidigare istället.

Planerna för kvällen är ju fixade också och det blir party med brudarna! Vart vi hamnar får ni väl se ;)



Puss&kram

100107

Hej! Nu är första skoldagen för i år avklarad och konstigt nog var det inte så jobbigt att gå upp imorse som jag hade trott. Åkte ju iväg till skolan med ett gott humör eftersom jag visste att vi hade yrkesämnen hela dagen, men när vi väl kommer till skolan så får vi reda på att Ulrica är ledig och att vi inte har någon vikarie! Kan man bli mer förbannad då eller ? Vi är den bortglömda klassen tror jag där all information inte når fram till oss.. Det var nog kanske hundrade gången vi var med om det här också så man börjar ju bli lite trött på det. Om vi elever tar vårat ansvar och kommer till skolan så tycker jag faktiskt att skolan borde ta sitt ansvar och ordna lektioner till oss!

Blev en ganska konstig skoldag på grund av det men det fixade sig ändå. Vi hade klassråd och bestämde mer om våra spa och make-up kvällar som vi kommer ha i framtiden och som jag kommer berätta mer om längre fram! Sen kom den "gamla" rektorn och hade lite programråd med oss och sen kom den nya rektorn och hälsade på oss. Och han verkade helt okej! Hoppas han tar tag i några av de miljontals(!) frågor vi har i alla fall..

Ska faktiskt byta om nu för att sedan kunna sticka iväg till gymmet! Äntligen ska jag börja med träningen igen! Var väl nästan två månader sen man rörde på fläsket så det är dags nu! Får hoppas att det inte är fullproppat bara, det brukar ju vara det månaden efter julen och nyår då alla har fått för sig att de ska börja träna. Men jag vet ju hur det går, de flesta lägger ner det ganska snabbt! (får hoppas att jag inte är en av dom)

Puss&kram


Viktoria Berghs nyårstal!



Älskar er allihop brudar! Blir glad när jag tänker på er! ♥

(vet tyvärr inte hur man roterar en video :S)

BRANÄS



Emma åker i air-bagen och SKRIKER! haha



Emma som kramar småbarn i björnbusedräkten!



Erik som åker i air-bagen!







Världens skönaste jobb har du Emma! Vet du om de? :D ♥


100106

Hej igen! Nu tror ni väl att jag precis har kommit hem från branäs och har jättemycket att berätta för er! Men tror ni det så tror ni nog lite fel. För i måndags efter hela dagen i branäs så blev det så att jag faktiskt följde med hem istället för att stanna. Det blev lite konstigt med bussar och så och Emma som jobbade så jag bestämde mig för att åka upp nästa helg när hon är ledig istället! Det var faktiskt ganska skönt att åka skidor ändå, även om det var -20 grader! Händerna och fötterna var iskalla och backarna var väl inte de bästa men anledningen till att jag åkte upp var ju för att träffa Emma och det fick jag ju göra!

Nyheten i branäs i år är ju en stor uppblåst air-bag som man hoppar på med skidorna! Ja det låter konstigt men man åker i ett stort gupp och landar hur man vill på den utan att man slår sig. Emma och Erik vågade men jag ballade ur, blev livrädd för det höga guppet ju! Jag filmade när de åkte också så det kommer upp lite senare, tillsammans med nyårsmiddags-talet!

Kan ju även tillägga att ni kan höra av er om ni har tråkigt? Jag har inte en aning om vad jag ska göra idag!?

Puss&kram

nyårsnaglarna

Fixade ju naglarna lite speciellt innan nyårsfirandet i tordags så tänkte visa er hur det blev. Jag använde mig ju faktiskt av glittret från panduro på naglarna också och lite strasstenar. Får be om ursäkt för att det ser lite kladdigt ut, men fixade till överflödet med tops och nagellacksremover efter jag hade tagit bilderna.





Jag tyckte det blev ganska coolt! Kunde dock ha varit lite noggrannare kanske ;)

nerkyld

Hej! Är lite svårt att skriva nu eftersom jag är stelfrusen i fingrarna men jag ska försöka mitt bästa. Har ju nyss varit på bandy så det är därför jag är så stelfrusen. Har tagit på mig min mysiga morgonrock över alla kläder jag har men ändå fryser jag, men som tur är börjar värmen komma tillbaka. Det blev i alla fall vinst till Slottsbron med 11-1 mot de som låg sist i serien. Man kan ju inte säga att bandy är tråkigt eftersom det alltid blir mycket mål. Till skillnad från fotboll där en del matcher kan sluta mållöst så är det underhållande i bandy med alla mål som blir hela tiden, men idag var det kanske lite synd om bortalaget..



Denna söndagen blir en slappdag, ska lägga mig tidigt ikväll för jag känner att jag kommer behöva lite sömn. Jag ska ju nämligen åka upp till syrran i branäs imorgon och vi åker sju på morgonen! Vi ska åka skidor hela dagen och sen ska jag stanna där över natten. 

Puss&kram


hej nytt år

Hej! Detta är det första inlägget i år och anledningen till att jag inte skrivit något innan är att jag inte har varit så sugen på att skriva faktiskt. Mitt nyår spenderades med mina underbara brudar hemma hos Viktoria! Och jag hade jätteroligt och trevligt tills det var en liten detalj som förstörde det lite för mig, men så är det väl ibland? Men jag säger verkligen inte att det var misslyckat! För det var det inte! Träffade lite nytt folk också som var jättetrevliga! Om man tänker tillbaka på kvällen så finns det en del stunder som jag skrattar åt, främst på efterfesten, haha..

Några bilder har jag dock inte sett till än, men det lär väl komma upp någon om några dagar kanske?

Håller på att lägga upp en video från våran nyårsmiddag när Viktoria va så söt och höll ett tal! Så kika in snart igen så får ni se något gulligt och kul, haha.

Hoppas ni haft en bra nyår! (föresten så slapp jag praktiskt taget alla raketer, yes!)

RSS 2.0