rast hela måndagen?

Hej en ny vecka har nu startat och denna måndagen hade jag faktiskt laddat upp med att faktiskt plugga på det vi skrev på psykologin förra gången. Men när jag kommer till lektionen (en aning sent) så står rektorn i salen och typ predikar! Fattade inte ett skit först men sen visade det sig att Birgitta inte kunde ha lektion så vi hade fyra timmars rast istället! Kul kände jag när jag kunde ha legat kvar i sängen och sovit några timmar till.. Som tur var hade jag bra sällskap som jag kunde fördriva tiden med.

Känns faktiskt som jag bara har haft rast idag och vissa personer säger att raster är det bästa som finns, men då har dom fel! Hellre har jag kortare raster och slutar tidigare faktiskt.

 Har i alla fall hunnit vart hemma en timme nu och just nu har jag krypit ner under täcket i sängen med datorn i knät. Den vanliga platsen jag brukar hamna på kan man väl säga.. Ska försöka börja med ergonomifrågorna vi har och sen städa mitt rum och göra lite adventsfint! Imorgon är det ju första december och det tror jag inte någon har missat va? Det har i alla fall inte jag eftersom min (lilla) lillebror fyller fjortis! Väntar på att få öppna min chokladkalender också! Chokladen där i är ju så underbar, eller den va det när man var liten i alla fall..

Dagens:









Kan ju även tillägga att mina ögon är grön-bruna och inte så bruna som de ser ut på de andra bilderna! Och utan att låta dum nu så måste jag säga att jag är stolt över mina ögon och tycker dom är fina! ;D

mysig söndag

Hejhej, nu är det inte mycket kvar utan söndagen men denna dagen har varit ganska skön ändå! Stod och sålde lotter imorse under skyltsöndagen för att samla in lite lotter till fotbollen, sen har jag tittat på hockey också som grums olyckligtvis förlorade. Sen nu på kvällen blev det mys med pizza och fotboll. Perfekt söndag om ni frågar mig! Ska inte skriva något längre inlägg nu för Jocke väntar på mig så ska lägga mig bredvid han och sova snart! Ska bli mysigt, älskar sällskap under natten :)

Godnatt

chokladkalender

Hej nu är jag hemma igen efter en arbetsdag. Åkte iväg halv nio imorse och gick lite på stan innan jobbet och fick mig ett par träningsbyxor. Sen har jag jobbat ändå från tolv till sex och det gick faktiskt riktigt bra. Vann en chokladkalender genom en säljtävling! Perfekt att få den när jag ändå hade tänkt köpa en. Så nu ska jag öppna en lucka varje dag från och med på tisdag! Det blir precis som när man var liten igen.



Efter jobbet fick jag skjuts av Jossa hem och på vägen stannade vi på max och fick oss lite mat i magen. Ska snart gå iväg till henne igen för att mysa lite en lördagskväll som denna. Får se hur jag ska klara mig i mörkret bara eftersom jag är ganska så mörkrädd..

Puss&kram

beställt

 

Det här sminket beställde jag i skolan igår. Märket är ju collistar, och visst var den lilla asken fin med glitter och paljetter!? Nagellacket gillas också nu på vintern..

091127

Hejhej! Idag är det fredag och redan helg! Veckan har gått otroligt fort och det beror nog på att det har hänt så mycket. Igår hade vi ju yrkesämnen hela dagen och hann med ganska mycket. Ett ordentligt klassråd med riktigt viktiga saker, sen beställning av smink och jag som inte riktigt älskar collistars skuggor höll mig till den otroligt snygga glitterasken med solpuder i! Halva nöjet var ju att bara titta på den fina förpackningen! Sen köpte jag mig ett mörklila nagellack också.

Efter skolan sprang jag iväg och köpte mig ett par stövlar som jag verkligen tycker är assnygga men fortfarande lite osäker eftersom plånboken tog så mycket stryk. Sen fick jag ju reda på när jag betalade att det inte var äkta läder och då blev jag fundersam på vad det var som kostade så mycket på dom. Lite konstigt.. Jobbade ju även på eftermiddagen och det var väl hela torsdagen.

Idag däremot hade vi idrott på morgonen och sen lite planering av nobeldagen, sen hade vi fackteckning med Anna och då designade vi egna kläder på små "klippdockor". Var riktigt kul faktiskt!

Har varit hemma hos Jocke fram tills nu men nu på kvällen tvingade jag iväg honom på grabbkväll! Haha, inte ofta man tvingar iväg honom så där men han behövde det! Ska ju ändå upp och jobba imorn så jag lär ju inte vara den socialaste ikväll. Idol blir det för min del, och godis fast det har jag nästan ätit upp redan..

Ska ge mina brudar ett litet gott skratt såhär inför helgen.. Förlåt för dålig humor!








091125

Hej bloggen nu är jag hemma efter en lång dag. Hade vanlig skoldag idag och på yrkesämnet så lockade Bergh mitt hår som min stilikon och sen sminkade vi oss som Marilyn Monroe, och anna blev jättenöjd såklart! Inte så konstigt när det är hennes stilikon heller. Efter skolan åkte jag och Bergh till stan och åt lite mat på wok kitchen (skräll), vilket var riktigt gott. Sen gick jag på stan ett tag och efter det åkte jag till skolan igen eftersom det var öppet hus. Kom riktigt mycket folk så vi hade fullt upp hela tiden kan man säga.

Ska gå och tvätta bort sminket nu och borsta tänderna så jag kan ge Jocke hans efterlängtade massage! Man får liksom ge och ta, nästa gång är det min tur!





Mitt hår och Marilyn-sminket, eller försök på det eftersom jag inte är det minsta lik henne! Men Lina och Julia blev riktigt lika. (Förstår inte att man ser så blek ut när man tar kort i studion heller, haha)


Puss&godnatt

new week

Hej en nu vecka har nu startat och jag vet inte vad jag ska säga om denna veckan, fullspäckad kanske är det bästa ordet? Har ganska mycket att göra eller som jag ska vara med på men det är faktiskt värt det. Jag tycker heller inte att tisdagar är den jobbigaste dagen längre utan det är måndagar! Idag var dagen ganska rolig till och med, i alla fall på ergonomilektionen då vissa av oss blev lite övertrötta! Förlåt för mitt dåliga engagemang stimmet! :D

Nu snart ska jag i alla fall åka iväg på ett spinningpass och sen kanske jag orkar med lite styrka efter det också, sen ikväll ska jag se om jag hinner skriva svenskauppgiften på datorn så har jag den ur världen!

Imorgon ska jag vara kvar i skolan och vara med på öppet hus på kvällen och visa de blivande ettorna hur det går till! Man känner sig ganska van att visa så nu faktiskt, speciellt efter skolforum och alla de dagar det har varit niondeklassare med.



Nu ska jag byta om! Puss&kram

091122

Hej bloggen, denna dagen har varit lite knepig och nu undrar ni säkert varför inte jag är på jobbet. Men sanningen är den att jag inte mådde mitt bästa imorse och kände att naturprovet imorgon fick gå före. Så därför ringde jag och sjukanmälde mig och stannade hemma för att plugga. Inte för att något vill fasta i mitt huvud just nu, allt känns så segt och det beror mycket på vädret! Skulle jag inte gått i skolan nu och haft alla mina underbara vänner här hemma så hade jag flyttat långt härifrån för längesen, jag hatar när det går mot mörkare tider. För visst blir man deprimerad?

Haha, usch vilket hemskt inlägg låter som att jag ska gå och dö snart men så är inte fallet men ibland är man inte på topp! Man har väl sig själv att tacka antar jag..

Hoppas alla ni söta läsare är på lite bättre humör än mig i alla fall! Jag lovar er att min positiva inställning kommer tillbaka, men idag orkar jag inte och ibland kan det nog vara bra att ha sånna här dagar.

Puss&kram

bilder!

















Snodde några bilder från Bergh ;) Ni förstår nog att vi mådde gott igår ! :D

091121

Hallå där! Jag lever faktiskt! Men har varit lite upptagen de senaste dagarna bara. Har knappt varit hemma, så därför har det blivit lite dålig uppdatering. Igår var jag ju ledig eftersom det var studiedag så passade på att åka in till stan en snabbis men det var ganska ovärt så jag tog bussen hem tidigare och packade ihop grejer lite snabbt och åkte raka vägen hem till Julia och började göra mig iordning för att åka till kil lite senare på kvällen. Blev en kanonkväll med bubbelpool och bastu för hela slanten!

Idag är jag lite seg då eftersom vi var uppe ganska sent. Åkte direkt till stan och tittade på bandy också så nu är det första gången idag som jag är hemma. Ska bara ta det lugnt nu ikväll och börja plugga på naturkunskapsprovet som vi har på måndag. Ska sova ganska tidigt hade jag tänkt eftersom jag ska jobba imorn också. Känner lite ångest för att jobba imorn faktiskt, men det brukar gå över när man kommer dit.

Puss&kram

fel tid!

Märkte just nu att jag var en timme fel i tiden! Trodde klockan var tio så jag satte mig framför tv:n och slog på sexan för att se mitt älskade paradise hotel och så inser jag att klockan är elva! WHAT? Hur kan jag vara en timme fel?

Kanske för att jag har spenderat två och en halv timme i ett badhus kanske? Jo kanske för jag är så otroligt trött. Vi simmade först 40 längder och sen var vi med på vattengympan och jäklar vad folk det var! Halva bassängen var proppad med folk, var nästan så att man simmade på varandra!

Är väldigt utsliten nu och ska bli skönt att få sova faktiskt, tyvärr får jag sova ensam inatt men jag överlever nog. Får sova lite längre imorn också eftersom jag ska tillbaka till växtriket och göra ansiktsmålningar på barnen igen och denna gången hoppas vi på större barn och det tro jag det kommer. Sen på eftermiddagen/kvällen ska jag in till stan och jobba som vanligt.

Men nu ska jag göra mig iordning för sängen och sen sova! Puss&godnatt


Okej, okej idiotförklara mig nu allihop :D Har fått förklarat för mig av flera stycken att paradise hotel började nio idag, men hur fan ska man kunna ha koll? :D Det sänds på konstiga dagar och inte på samma tid, inte konstigt att jag inte hänger med? hahaha

träning i vattnet

Nu ska jag åka med syrran till badhuset och simma lite, sen klockan halv åtta blir det vattengympa också så vi drar dit nu och värmer upp lite!

Pussis

091118

Hejhej! Kom hem för en stund sen och har nu krupit ner i sängen under täcket med datorn och naturkunskapsboken framför mig. Vi får hoppas att jag orkar öppna den idag men jag lovar inget. Idag hade vi halva dagen med "vanliga" ämnen och sen yrkesämnen med Anna då vi skulle testa att sminka oss efter vår stilikon. Sminkade mig då efter en bild som hon hade skrivit ut men den bilden hade inte jag valt om jag hade fått välja själv så jag skaffar mig nog en annan bild till slutuppgiften då vi ska styla om oss helt med kläder, smink och frisyr. Så här blev resultatet i alla fall. Väldigt enkel makeup.



Visst ser man lite "porslinsliknande" ut! Och blixten gör så jag ser en aning blekare ut även om jag är väldigt blek nu ändå men, haha. Mycket highlight i denna makupen kan jag väl tillägga ;) Använde en ljus ögonskugga till det och visst syns det ett litet glitter under ögat som trillat ner?

Gick även på stan en stund med Berghage och så köpte jag mig ett par skor som jag känner att jag vill lämna tillbaka redan! Haha, kanske var det ett impulsköp ändå bara för att jag är i ett desperat behov av stövlar!



finns annars kvar om någon vill köpa, stl 36, ej använda :)

färdigtränad och försöker vara nyttig

Nu har jag kommit hem från gymmet och idag körde jag hårt så imorgon hoppas jag på träningsvärk! Skönt att känna att man gjort något. Känner mig allid så duktig när jag har tränat och då försöker jag äta nyttigt efteråt så nu har jag kokat mig ägg och gjort mig lite extra smörgåsar och dricker lite mjölk och så.. Haha. Ska pallra mig in i duschen nu och sen åka hem till Jocke och sova hos han inatt. Får ju inte missa paradise hotel heller! Hahaha.



Sov så gott inatt! Puss&kram

091117

Hej! Idag är det ju tisdag men för en gångs skull så var den inte lika dryg som vanligt. Kanske berodde på att vi hade prov, och då kan jag ju passa på att säga att det kändes bra! Sen var vi på möte med andra elever från energi och HV-programmet med rektorn och pratade om hur vi skulle använda budgeten nästa år och massa annat som var ganska intressant.

Sen hade vi ju film och våran lärare frågade oss då vilket betyg vi ville ha och jag svarar bara med att det va en väldigt dum fråga! MVG såklart, men då gick hon igenom kriterierna för det och det lät inte så svårt faktiskt. Ergonomi avslutade dagen och jag tror att nästan hela vår klass sov på den lektionen, haha.

Ska snart åka med syrran till gymmet och träna lite, känns som det va längesen nu! Det värsta är att det är tjejstyrka i gymmet på tisdagar så då brukar det vara jättemånga där. Får hoppas att det inte är det ändå..

Skönt att man slipper plugga idag i alla fall, men måste ta tag i naturkunskapen snart eftersom vi har prov i det på måndag och jag tänker inte sitta en helg till med skolarbete! Och sen har jag faktiskt inte tid till helgen kom jag på, aj då..

dagens:



Puss&kram


091116

Hej jag försökte mig faktiskt på mobilbloggning förut när jag satt och pluggade men märkte nu att det inte kom fram konstigt nog. Jag skulle i alla fall berätta att jag levde och att jag satt djupt nersjunken i samhällspapprena. Jag kan alla instuderingsfrågor nu och jag tror det var det man skulle kunna för att kunna provet helt enkelt. Får hoppas att allt annat som står i häftet inte kommer med, för det har vi väl inte gått igenom ens va?

Har hänt ganska mycket här hemma också. För det första har syrran färgat håret rött! Och då menar jag inte brunrött utan eldrött! Hon hade ju tidigare blont hår men vågade sig nu på rött eftersom hon faktiskt är en liten rödtott som orginal. Modigt syrran och snyggt blev det!

Sen har jag även sminkat Jocke! Hahahah, jag tvingade ner honom ner i en stol och med ett antal protester gick det till slut, men sminkade ju bara i ansiktet så enligt mig såg man inget förutom att han var slät i ansiktet!

Ska hjälpa han att tvätta sig nu också och sen fortsätta att plugga lite, sen blir det ju paradise hotel! Vilken succé! Förnedrings-TV på högsta nivå och jag gillar det!


frääääänt

Hahaha, coolt! Nu vet jag hur man mobilbloggar också, det var ju inte alls svårt!

Har fått in lite av samhällen nu men orkar faktiskt inte plugga mer, somnade ju med att papper i knät förut! Lyckat.. Så då missade jag en timmes plugg där också. Men jag ska fixa det ändå ska ni se..

Ska hoppa in i duschen nu och sen ta mig något att äta och invänta paradise hotel! Premiär ikväll ju och det får man ju inte missa. Jag och Jocke var ju helt besatta av det danska så vi hoppas på att det svenska bli minst lika bra, haha.


nu är godiset slut!

23b40cccb822e3092672bce50d64498d.png

Kolla varifrån!

nu är godiset slut!


förlust i seriepremiären

Nu har jag kommit hem efter en hemsk bandymatch. För det första så regnade det och för det andra så spelade slottsbron jättedåligt! Missar en straff och ett friläge som det skulle varit mål på! Riktigt dåligt faktiskt men det går väl så när man tappat så mycket spelare och inte tränat ordentligt.

Har lite ångest för samhällsprovet också eftersom jag inte har öppnat samhällsboken än! Och provet är på tisdag. Men jag får väl skylla mig själv att jag inte tagit tag i det tidigare och sätta lite fart nu istället. Kommer nog sitta djupt nere i boken hela kvällen tyvärr..



som tur är har jag en godispåse vid min sida ♥

pluggsöndag

Hej bloggen! Var lite tyst ifrån mitt håll här igår men det berodde på att jag jobbade hela dagen igår. Jag vet, jag jobbade på en lördag! Men det var faktiskt inte så hemskt, jag slutade ju ändå klockan sex. Efter jobbet så blev det bio med Jocke. Såg bröllopsfotografen! Och den var faktiskt så rolig som alla sa. Eva Bennis va ju även på "dejt" på bion också men hon tyckte den var sorglig! Haha. Var en riktigt mysig lördagskväll i alla fall!

Idag ska jag plugga. Har ju prov på tisdag men smart som jag är så har jag glömt min väska med alla samhällspapper i Jockes föräldrars bil! Så jag kan inte börja än.. Men det hade jag nog inte gjort även om papprena varit här. Jag ska ju snart in till stan och titta på bandy. Slottsbron har ju sin första match, som olyckligtvis är i stan.

Vad ska ni andra hitta på en söndag som denna? Plugga kanske ? Det är det man brukar göra på söndagar..



Jag och Björn för ca ett år sen!

Ha det bäst! Puss&kram

sminktips - highlighter

Highlighter är ju till för att framhäva olika partier i ditt ansikte. Highlighter ljusar ju upp och allt som är ljust framträder mer är det som är mörkt. Shading är ju motsatsen till highlighting men det kan jag gå in på i ett senare inlägg.

Vad ni ska använda för highlighter är ju en smaksak. Men några tips på bra highlighter är till exempel high tech lightern Platina från Makeupstore. Det är en krämhighligter som ger riktigt bra lyster! Det ger lite mer glansigt resultat till skillnad från en skugga som kan ge ett mer skimrigt resultat. Bra exempel på highlighter i puderform är någon form av ljusare skugga i en champagneton eller om man tycker om ett litet glittrigare resultat för fest kan man köra på en mer glittrigare eller guldigare skugga, beroende på vad du har för hudton. Highlightern ska i alla fall vara ljusare än din egna hudton och därför passar det även bra att använda concealer som highlighter till vardags, då man oftast inte vill känns sig som en discoboll i ansiktet.

Konsten med highlighter är ju att applicera den rätt. Man kan ju verkligen trolla och framhäva delar i ansiktet på ett riktigt diskret sätt. Jag lägger alltid highlighter precis under ögonbrynet för att "lyfta" upp ögat och även lite i ögonvrån för ett piggare öga. Men var försiktiga med att inte lägga för mycket så att det blir sådär "fjortisaktigt" om jag får uttrycka mig så?

För att sedan få fint lyster på kinderna så brukar jag lägga lite av en ljusare ögonskugga på kindbenet. Och var då försiktiga med att inte lägga den över rouget. Rouget ska vara precis under kindbenet och lite på och highlightern däremot ska appliceras över kindbenet, man kan även lägga lite upp emot tinningen så att det smälter ihop lite bättre med ögonskuggan. Tänk er att man ska lägga det på ansiktets högsta punkter, alltså de partierna i ansiktet som sticker ut.

Man kan också lägga highlighter på näsbenet, vilket ger en väldigt snygg effekt och gör så att det ser ut som att du har en lite längre näsa. Har du en kort panna så är det perfekt att lägga lite highlighter mitt på pannan också. För att få lite plutigare läppar också kan man lägga lite highlighter precis över amorbågen på överläppen och genom ett läppglans på det blir de också lite fylligare!

Jag kan ju också säga er att jag tycker bäst om att använda highlighter i puderform men detta är nog på grund av att det har blivit en vanesak! Men en sak ska ni tänka på om ni använder er av en krämigare highlighter och egentligen i all makeup, man kan nästan kalla det en gyllene regel : kräm på kräm och puder på puder.

Så använder ni en krämig highlighter så ska ni alltså applicera den innan pudret! Och med en pudrig highlighter efter pudret!

Jag applicerar min highlighter med en större rund borste för att få ett jämnt och tunt resultat, men en mindre borste kan man få för mycket koncentrerat på ett ställe. Så därför är det bättre att lägga på lite mindre och sedan lägga på mer om man vill!

En annan liten sak som jag kan tillägga är att om man använder mineralpuder av något slag så brukar man oftast få ett fint skimmer i ansiktet redan då eftersom mineralerna i pudret är ljusreflekterande. Har man till exempel mineralpudret från MUS så kan man använda det som highlighter eftersom det är lite glittrigt. Samma sak är det med mineralrouge som också ger en mycket fin lyster!

Nu är det bara att börja testa där hemma!

exempel på bra highlighter:



Microshadow champagne - från MUS



High tech lighter platina - från MUS



Hoppas inte jag missade något nu som ni undrade över men om det är så, så är det bara att skriva till mig så förklarar jag ännu mer! Hoppas ni lärt er något nu och ju mer ni övar ju bättre blir resultatet ;) Alla sminkar ju på olika sätt och det är bara att hitta sitt eget sätt när man väl kan grunderna!






 / elinelfström♥

kommer snart ett litet sminktips!

Nu ska jag göra en av mina läsare glad och ge er ett tips på hur man ska applicera highlighter för att få den där fina lystern i ansiktet! Så kika in snart igen! Håller på att fixa ihop ett litet inlägg nu ska ni se.


grabbar, kolla in Jihde!

Hej igen, blev aldrig något pluggande förut utan ringde hit Jocke istället och va med han. Han lämnade mig dock lite senare för att åka in till stan på lite "grabbkväll" men har lovat att komma tillbaka så jag slipper sova själv. Syrran lämnade mig ju för någon timme sen också för att jobba natt så har suttit här i soffan helt ensam, men nu kom brorsan och mamma hem som tur var.



Har ju tittat på idol och måste säga att det var tufft men tror att Eddie kommer åka ut. Men det är väl bara att vänta och se. Frågan är ju vem mer än Eddie kommer hänga löst ikväll?

Måste bara nämna att jag tycker att Peter Jihde klär sig så otroligt snyggt hela tiden! Han kan ha vad som helst på sig men ändå bära upp det snyggt! Fast det är ju just det att han har inte vad som helst på sig utan skitsnygga kläder, så alla killar titta på Jihde !


ansiktsmålning på växtriket

Hej nu har jag precis kommit hem från växtriket! Jag har ju nämligen inte varit i skolan idag utan på ett dagis/fritids för asylbarn och även andra barn. Det var ju invigning idag och det var fullt med barn och människor i lokalerna! Jag, Linnea och Victoria var ju där och skulle göra ansiktsmålningar men tyvärr var de flesta för små för att vilja bli målade men jag målade i alla fall en liten tiger och en spiderman! Och dom blev så nöjda när de såg sig i spegeln, hihi. Vi ska ju dit nästa vecka igen och då ska vi vara där en heldag istället.

Kan ju tyvärr inte lägga upp några bilder eftersom det är dagis och så och det är ju lite privat. Men flera tidningar var faktiskt där och tog lite kort och intervjuade både oss och andra så man kanske hamnar i tidningen ändå, haha.

Var riktigt kul att måla barnen och det skulle vara ännu roligare om man hade lärt sig lite mer om ansiktsmålning. Karin på makeuupstore pratade ju på att hon kunde lära mig lite så kunde jag kanske vara med henne under mässor och sminka barn och det skulle jag inte säga nej till!



Nu ska jag faktiskt sätta mig med samhällen. Har ju prov på tisdag och har inte så många dagar jag kan plugga på så jag får sitta med skolarbete denna fredagen med. Är sugen på att träna lite senare också om min arm tillåter vill säga. Annars får man väl träna allt förutom armarna.

Puss&kram

lyckorus

Hej nu har jag kommit hem från jobbet. Kom ju hem tidigare idag eftersom pappa och brorsan var på hockey så jag kunde åka med dom hem som tur var. Kan ju även berätta att jag är på riktigt bra humör. Allt har gått som jag vill idag! Jag kände mig lite hängig imorse och trodde att jag skulle bli sjuk, var faktiskt riktigt svimfärdig men det var bara bita ihop och det är jag glad över nu. Skolan var ju inte så jättejobbig eftersom vi inte hade någon lärare så ärligt talat lallade vi bara runt och slutade runt halv ett. Följde då med Julia hem och båda två somnade så gott, jag i soffan och hon i fotöljen! Vi var helt enkelt helt slut och det är väl ett resultat av sprutan antar jag.

Kan ju även berätta att jag noppade Mias (min samhällslärare) ögonbryn på skolan och som tack för hjälpen fick jag en påse med twix! Haha, tack det gjorde min dag lite bättre ;) Sen gjorde ju Julia min dag bättre också, alltid mysigt att vara med dig gumman! Sen gick jobbet väldigt bra och fick mycket beröm! Riktigt grym var jag tydligen men vet inte om jag kan hålla med om det men jag fick i alla fall sitta och ringa på en rolig lista där de flesta köpte! Och det är aldrig fel.

Sen finns det ju alltid vissa folk man kan skratta åt och som gör en på bättre humör, tack!

Dagens:



dålig bild, men älskar lite färg på skuggorna och idag fick det bli grönt!

091112

Hejhej! Sitter i studion just nu i schamponeringen faktiskt med en dator, haha! Har nyss varit några nior här och tittat på linjen. Vi har faktiskt inte gjort så mycket idag, jag har schamponerat Julia och sen lagt en grön skugga på mig själv. Vi ska snart gå ner och äta lite lunch sen ska vi börja med att skriva ett reportage om bröllopsmässan. Slutar nog tidigare idag så jag följer med Julia hem innan jobbet. Sen ikväll har jag nog turen att slippa vänta på bussen eftersom brorsan och pappa ska på hockey. Slipper komma hem elva för en gångs skull!

Men nu blir det lunch, och så får jag hälsa att halva klassen ska krya på sig efter svinis-sprutan! :D Haha, Lina du som inte hade ett dugg ont, stackare ;)

Puss&kram

möte

glömde att säga att jag ska på fotbollsmöte nu också! hoppas på roliga nyheter :D

stolt över mig själv

Nu är jag mätt och belåten och väldigt lugn. Inte så kul när man stressar upp sig så som jag gjorde förut, men nu skrattar jag åt det, hahah. Kan ju även säga att min arm bara gör ondare och ondare efter sprutan. Jag orkar knappt lyfta den för det känns som att något tar emot. Det känns även som om jag inte får något blod ner i armen men det får jag ju. Får hoppas att jag inte får feber bara, det orkar jag inte med.

Jag är i alla fall stolt över mig att jag tog sprutan. Var ganska så nervös innan jag skulle ta den och ful som jag är så var jag till och med lite skakis, kunde inte hålla still händerna! Men det var ju inte alls farligt. Visst sticket kändes men inte mycket som tur var!



en stolt elinpelin ;)


panikartat?

Fan vad panik jag hade jämt nyss eller ja för en halvtimme sen! Jag hade bestämt med Jocke att jag skulle åka med han hem från stan idag och han skulle hämta mig ungefär halv fyra men vi hade inte bestämt vart så jag tänkte ju att vi kunde bestämma det under dagen. Men när vi slutade skolan halv tre så tog det inte lång tid innan mobilen dog och jag var inte med någon då som hade pengar på mobilen så jag kunde inte ringa till han. Så smart som jag är så tänkte jag att jag går bort till busstationen för där måste det vara någon som jag känner. På väg till busstationen möter jag Lina och blir överlycklig och frågar om jag får låna hennes telefon och ringa till Jocke och det får jag ju såklart. Men då kommer jag ju på att jag inte kan hans nummer utantill så då spelade det ju ingen roll om jag hade mobil! Men snäll som Lina är ringer hon till Icko och ber han gå in på eniro och leta upp Jockes nummer och det gör han men då finns han inte med på eniro heller ! Då fick jag panik och tog första bussen hem och sprang in till mig och letade fram Jockes nummer direkt! Det visar sig då att Jocke redan är hemma eftersom jag på något sätt lyckades be Linnea fråga efter numret av hennes bror och sedan skicka till Jocke att jag satte mig på bussen hem. Sen visar det sig också att han finns på eniro, bara att han hade något jäkla smeknamn istället! Guuuuuuuuuuud, hur ska man då kunna hitta dig Jocke? Haha :D

Okej förlåt för mycket text på en och samma gång men det var kaos, hahaha..

Ska försöka att komma ner i varv nu och sen gå upp till pappa. För idag ska vi fira han för fars dag! Ja vi är lite efter, men hela familjen var ju upptagna i söndags så därför firar vi det idag med lite pizzamys och så.

Vi tog ju även svinis-sprutan idag och jag har ont i armen! Haha, jag trodde inte jag skulle få det faktiskt men det fick jag. Känns som växtvärk ungefär, så ont kan jag inte säga att det gör för det finns annat som gör ondare.



Jag uppdaterar mer sen när jag fått mig lite mat i magen och varvat ner lite, puss&kram

Dagens:


är jag töntig?

Nu har jag precis tittat klart på ett avsnitt av OTH, kul att de börjar visa det från säsong ett igen på tv:n. Har ju även gjort klart engelskauppgiften nu, eller är nästan klar men det blir så töntigt! Det blir det alltid om man ska skriva om sig själv och speciellt när man skulle skriva om något som har förändrat ens liv. Låter ju som att man har gått igenom världens grej.. Låter det lika töntigt för resten av klassen också eller ? Det är så töntigt så att jag nästan inte vågar lämna in det, haha.

Härligt, nu sa mamma att det är mat också! Perfekt.

Efter maten blir det nog lite gossip girl och sen ikväll ska jag åka upp till ishallen och se på hockey. Var ett tag sen sist faktiskt.



Haha, jag skrattar ihjäl mig åt den här bilden också! ;)

091110

Godmorgon! Gud vad skönt med sovmorgon och en ledig dag. Vi har ju nämligen resursdag idag och eftersom jag har varit så duktig så har jag inte kommit efter med något så därför kan jag vara hemma och jobba med lite annat. Jag ska bland annat skriva en uppgift som handlar om ADHD, men den är jag nästan klar med och sen har vi en annan uppgift i engelskan som är jättesvår! Vi ska skriva om något som har förändrat ens liv.. Och jag som är så bra på att skriva på engelska också..

Ska försöka ta tag i det här så jag är klar med det och sen har jag lust att gå ut och gå faktiskt. Synd att inte solen skiner bara. Men jag ska väl inte klaga för det regnar ju inte.



nyvaken med morgonfrisyr!

Puss&kram

091109

Hej bloggen! Nu är jag hemma efter en sen skoldag. Lång kan jag ju inte säga att den var eftersom jag råkade försova mig imorse och därför började min dag klockan ett med "rockpojken" som jag redan sett! Och de flesta tyckte den var lite konstig och det tyckte jag med även om det var ett bra budskap.

Vi har ju även fått våra skolkort idag. Så titta vilken vacker klass jag går i! Hvstil2,  I love you ♥



Och så här blev mitt enskilda kort som blev så jäkla mycket bättre än förra året ;) Jag kan ju nästan hålla med om att jag blev snygg, hahahha !



Haha okej man ser aldrig ut som man gör i verkligheten på skolkort! När jag ser mig i spegeln ser jag absolut inte ut sådär.. Visst är det konstigt?

försenade bilder från halloween

Är lite sen med att visa bilderna från halloween med det beror på att jag inte har fått några skickade till mig! Men nu har jag i alla fall fått några så här ska ni få se ;)















091108

Godmorgon! Idag är det söndag och inte vilodag utan idag är det arbetsdag. Jag känner verkligen hur tungt det känns men så fort jag kommer dit så är det oftast värt det. Eller mest värt är det nog när lönen kommer, haha. Men jag ska inte klaga för att jag ska jobba idag. Jag har faktiskt inget bättre för mig så då kan jag ju lika gärna jobba och tjäna lite pengar!

Gick upp ganska tidigt idag också för att jag trodde att jag var tvungen att ta bussen in. Men när jag kom upp säger mamma att hon kan skjutsa in mig så nu har jag lite extra tid på mig innan jag måste åka. Då kan jag ta det lite lugnt ett tag och även hinna med att städa mitt rum. Men först ska jag ta på mig kläder och göra mig iordning!

Får ju inte glömma bort att det är fars dag heller! Grattis pappa! :)



nyvaken ;)

Puss&kram

vinst för boltic

Nu har jag precis kommit innanför dörren. Är lite halvfrusen så sitter med ganska mycket kläder på mig. Det roliga var ju att vi trodde att matchen började kvart över ett som alla Slottsbrons matcher gjorde men matchen började ju halv tre så vi var där i god tid kan man säga! Blev en liten fika och en tripp in på Lecab och dreglade över bilar,hehe.

Matchen blev i alla fall 8-4 till boltic. Skönt att börja med en vinst! Det är ju även så härligt att se på bandy. Det är alltid en så bra stämning. I alla fall på bolticmatcherna med boltic blues som hejar på. Bandy kan nog vara den mest roliga sporten att titta på faktiskt. Det är mycket mer underhållande än att se på fotboll ärligt talat.

Jag, Emma, Andreas och Jocke hade ju tänkt gå på bio ikväll också men eftersom vi alltid kommer på det så sent så är det ju fullbokat. Så det lär ju bli en mysig hemmakväll idag igen. Det blir ju inte så sent eftersom jag ska upp och jobba imorgon.

Puss&kram

091107

Godmorgon! Någon som läst tidningen än ? I så fall har ni nog märkt vad det var jag va så glad över igår. På första sidan  sporten i VF står det! SLOTTSBRON FÅR IS!! Tack vare Sven-Ingvars som har hjälpt till att samla in pengar! Det kanske inte rör er så mycket men för oss i slottsbron gör det de, hehe.

Ska strax åka in till stan för att se boltics hemmapremiär. Mina kusiner Jocke och Marcus spelar ju, de var ju också med i tidningen kom jag ju på nu ! Och på sidan bredvid dem var Mikael Borstner med. Han är ju våran lärare i ergonomi.

Uppdaterar mer sen när jag kommer hem! Ha det så bra, puss&kram

naglar!

Hittade en rolig nagelblogg med riktigt fina bilder med naglar! Kanske någon som är sugen på lite inspiration :D

http://lightelegance.blogg.se/


ÄLSKAR SVEN-INGVARS JUST NU!

Sådär nu har jag skickat iväg ett utkast på filmanalysen till Susanne. Får se vad hon säger. Hon lär ju säkert säga att det är skitdåligt! Haha, nej men godkänt är det i alla fall!

Måste bara säga att jag fick reda på en jättebra nyhet nu!! Inte många som vet det! Jag är en av de första :D Det värsta är att jag inte får berätta men jag kan säga att alla här hemma i slottsbron kommer gråta av lycka! Och så måste jag bara säga att jag älskar Sven-Ingvars !!! :D You can read it in the newspaper tomorrow!



091106

Hej bloggen!

Nu blev jag riktigt glad när jag loggade in och såg att ni har kommenterat mycket när jag varit borta! Kommentarer uppskattas riktigt mycket faktiskt! Kan ju berätta lite kort om gårdagen eftersom det inte blev något inlägg direkt. Dagen började på Martins Parfym där Farao från Dior var och sminkade Bergh. Så vi fick lite tips och inspiration men även ett gott skatt vill jag lova! Resten av dagen sminkade vi varandra i skolan och då sminkade vi dramatiska sminkningar och fick använda strasstenar och sånt vilket var jättekul! Sen efter skolan så jobbade jag som jag kommer göra varje torsdag i fortsättningen.

Idag vaknade jag precis så att jag hann med bussen. Jag sov nästan på vägen till bussen tror jag eller mina ögon gick i alla fall inte öppna ordentligt, haha. Sen när jag kom till skolan så började det med bad i sundsta badhus och simma 40 längder med fem olika klasser i bassängen! Det var kaos! Några spelade vattenpolo, vi simmade runt, några skulle dyka och ja några simmade till och med emot strömmen. Men vi fixade det men med ett antal sparkar i magen ;)

Nu ska jag faktiskt sätta mig och plugga på en fredag! Har ju en filmanalys som ska vara inlämnad efter helgen och sen ett arbete om ADHD att göra.. Det var riktigt tur att vi fick byta provdag på samhällen för annars hade jag nog inte fixat det.




Önska mig lycka till med filmanalysen!

bröllopsmässan - mitt arbete (del 3)

Elin in action!







Det färdiga resultatet av mina modeller:










nyklippt

Nu är jag äntligen nyklippt! Blev topparna och en rejäl urtunning av håret samt en liten snedlugg. Kul med en liten förändring ibland och jag blev jättenöjd så tack Issa! Har blivit nöjd varje gång jag klippt mig där och det är nog första gången jag hittat en bra frisör! (Förutom Malin då:P)

Känns så fräscht när man är nyklippt också! Håret ser mycket friskare ut och jag tycker faktiskt man känner sig fräschare överhuvudtaget. De senaste dagarna har jag bara känt mig allmänt skabbig och inte ens tyckt det varit någon idé att göra i ordning håret eftersom det var så slitet.. Men nu är det fint igen!





Det är kul att lämna frisörstolen och se att halva håret ligger på golvet! Jag överdriver inte det låg en hel peruk på golvet efter att jag hade tunnat ur det! Skulle nästan kunna sälja det till löshår kanske ? Haha


091104

Hej och förlåt för dålig uppdatering!

Har varit ganska mycket de senaste dagarna. I måndags var jag ju på tjejkväll vilket var riktigt roligt men jobbigt! Vi körde först lite styrka och bugg som uppvärmning sen efter det blev det tre olika pass! Först spinning, sen core och efter det blev det vattengympa och jag har så jävla mycket träningsvärk efter det! Jag går som en kossa känns det som + att jag känner varje muskel i benet i varje steg jag tar, haha. Men kul att veta att man har gjort något i alla fall. Sen när vi var klara med träningen så satte vi oss inne i killarnas bastu och peelade oss med kaffesump! Ja ni hörde rätt, haha. Kaffesump med olja i tror jag och det fungerade jättebra bara att man luktade kaffe en hel dag efteråt.

Igår stannade jag ju hemma från skolan för jag kände mig lite hängig och bra var väl det eftersom två av lektionerna blev inställda. Så jag fick mig en riktigt skön sovmorgon innan jag skulle in till stan för att jobba på kvällen. Denna gången sålde jag bra och kom upp i provision igen..

Idag var jag däremot i skolan och dagen gick ganska fort. Var på en föreläsning under dagen också som handlade om datorer och spelberoende och sånt och han nämnde ju också väldigt mycket nyttigt om bloggar också. Men det var faktiskt mycket jag redan hade hört. Jag vet ju att man inte ska ge ut hela sitt privatliv i bloggen och det gör jag verkligen inte heller. Vet ju faktisk att det är en del vuxna här ibland och kikar. Mamma tittar nog förbi någon gång, hehe. Så helt efter med datorer är hon inte..

Ja det blev ett långt inlägg så jag får väl hoppas att ni orkar läsa. Ska snart åka och klippa mig och ikväll blir det vattengympa. Men jag lovar att jag ska bättra mig med bloggandet!

Dagens:





Puss&kram

091102

Nu har skolan börjat igen efter lovet och det var inte det minsta kul att gå upp imorse! Det gick knappt att gå upp ur sängen konstigt nog. Men kul att träffa brudarna igen, eller ja de som va där i alla fall! Fick reda på psykologiprovet också och duktig som jag är fick jag MVG! Jättenöjd!

Skolan har annars varit väldigt dryg men Eva muntrade i alla fall upp oss under naturkunskapen då hon praktiskt taget smakade på saltsyra! Herregud vilken galen men väldigt rolig person!

Har varit hemma en timme ungefär nu och har fått i mig lite mat och har bytt om till träningskläder. Jag ska ju iväg på tjejkvällen som de har ordnat i grums badhus. Och då ska vi få testa på alla olika träningspass, bada bubbelpool och få lite smått och gott tror jag! Tror det håller på från klockan sex till nio också så det blir ett långt pass! Fast det är ju bara testa på så man blir nog inte så trött kanske?



Längtar absolut inte till imorn heller. Har världens jobbigaste, eller tråkigaste skoldag och sen ska jag vara kvar i stan och jobba på kvällen.. Men jag ska försöka vara positiv! :D

091101

Hallå, nu är jag äntligen hemma! Mådde så förbannat dåligt imorse när vi skulle åka till mormor och det blev inte bättre av att vi skulle äta mat klockan tolv! Så det blev rättare sagt ett glas cola för 75 spänn istället och sen orkade jag faktiskt peta i mig lite tårta hemma hos mormor. Mycket bra jobbat!

Har varit på handboll nu också och även hämtat alla grejer hos Josse. Fick lite panik imorse när jag vaknade och märkte att jag inte hade väskan med mig hem.. Och i min väska låg min proppfulla sminkväska med alla penslar och smink och det hade inte varit kul att tappa bort den! Är ju värt flera tusen det där ju..

Ska försöka be någon skicka lite bilder nu, så ni får se vad snygga vi va igår! ;D

Puss&kram

RSS 2.0